Core Web Vitals

Google har for nylig annonceret to ting som gør det essentielt at du får kigget på dine Core Web Vitals i Google Search Console.

Det længe ventede Mobile First Indexing slår igennem i marts 2021. Og der er ikke tale om “first” – men “only”. Google dropper altså at crawle dit website som den plejer, hvor den har set dit website både på desktop og mobile. Lige om lidt sker det kun på mobil.

Det gør den næste annoncering fra Google endnu mere kritisk for de fleste. For nu bliver Core Web Vitals en ranking factor fra april – og for langt de fleste er netop de tal og parametre som ligger til grund for Core Web Vitals væsentlig dårligere på mobil end på desktop.

Core Web Vitals handler om kundeoplevelsen – og særligt om hastighed. Det er følgende tal der benyttes:

  • Largest Contentful Paint (LCP): Måler load performance. Den er en angivelse af hvornår størstedelen af hjemmesiden vises på kundens skærm. For at levere en god kundeoplevelse, skal LCP ske indenfor de første 2.5 sekunder.

  • First Input Delay (FID): Måler interaktivitet. Det er groft sagt tiden der går fra en bruger interagerer med dit website, til websitet reagerer. For at levere en god oplevelse, skal sider have FID på mindre end  100 millisekunder.

  • Cumulative Layout Shift (CLS): Måler visuel stabilitet. Angiver en score for hvor stor andel af sidens indhold der forskyder sig under indlæsning. For at levere en god oplevelse skal siden holde en CLS på mindre end 0.1.

Da Core Web Vitals handler meget om hastighed, vil det give rigtig god mening at dykke ned i alle tal fra Page Speed Insights – og arbejde målrettet på at optimere ikke kun FID, LCP og CLS, men også følgende beslægtede tal:

GodMellemDårlig
Page Speed Insights90-10050-890-49
First Contentful Paint<1s1-3s>3
First Input Delay<100ms100-300ms>300ms
Largest Contentful Paint<2,5s2,5-4s>4s
Cumulative Layout Shift<0,10,1-0,25>0,25
Total Blocking Time0-300ms300-600ms>600ms
Time To Interactive0-3,8s3,9-7,3s>7,4s
Time To First Byte<200ms200-600>600
Document Object Model<15001500-2500>2500
Googles egne angivelser af hvad der er hhv. God, Mellem og Dårlig. Data Fra Page Speed Insights

En af mine oplevelser er af RIGTIG MANGE serverer har en MEGET høj TTFB og langtfra har samme gode server performance som fx www.dr.dk:

Du kan selv tjekke din performance på Page Speed Insights og se på nogle af disse ressourcer for at finde hjælp til optimering af Core Web Vitals og øvrige performance parametre. Så kan du også være klar til maj måned og få det organiske boost som John Mueller fra Google har stillet alle websites, som lever op til Core Web Vitals, i vente.

En anden mulighed for at se hvilke elementer der påvirker hvad og til at identificere de elementer som beregnes som værende CLS, FID og LCP, kan du i Google Chrome trykke CTRL+ALT+I og tilgå udviklerværktøjerne. Her vælger du “Performance” og sætter flueben i “Web Vitals” – og tryk derefter på genindlæs ikonet. Her får du så mulighed for at klikke på de enkelte tilfælde af CLS (som i eksemplet herunder) og se alle elementer.

Klik for at se i fuld størrelse!

I eksemplet ovenfor ser man at TV2 logoet udgør en mindre CLS-faktor. Man kan også markere de øvrige elementer og se hvad der udgør LCP, FID osv.

John Mueller fortæller endvidere at websites som lever op til kravene kan forvente at få vist en badge i søgeresultatet. Her er et eksempel som er blevet set i tests på sites som lever op til kravene:


Har du brug for hjælp til optimering af Core Web Vitals eller til load speed?

Udfyld formularen nedenfor, så tager jeg kontakt til dig - og hjælper dig med netop dit behov.

Kontakt

Kontakt

Fornavn
Efternavn