Google Cloud Vison Api

Når jeg snakker SEO med folk, så er en af de ting som rigtig mange ved om SEO at man skal hjælpe Google ved at skrive alt-tekster til billeder. Og ja, det er en ‘gratis’ måde at inkludere et søgeord. Men Google er faktisklangt klogere end vi tror til at identificere indhold på et billede.

Jeg har testet Google Cloud Vision API og er lamslået. Du kan selv prøve det her: https://cloud.google.com/vision/docs/drag-and-drop

Jeg gav Google dette billede (fra Unsplash.com):

Inden du læser videre, så prøv lige at notere dig et par ting ved billedet: Hvor mange personer er der? Hvad laver de og hvordan er stemningen? Hvilke genstande er der på billedet?

Følgende kan Google læse fra billedet

Google identificerer 10 personer på billedet. 2 personer har “headwear” på. Google aflæser hovedet hældning og selve ansigtets mimik, som bliver oversat til følelser:

Google identificerer også billedets tema – og rammer rigtig godt:

Google identificerer også websites som enten bruger billedet eller tilsvarende:

Er ALT-tekster så nødvendige? Ja, for det er stadig en mulighed for dig til at inkludere et alternativt/sekundært søgeord. Men Google er langt i billedprocesseringen.

For at undgå at data hentes fra andet end billedet, forsøgte jeg også med et af mine egne billeder, som er taget i en tilsvarende situation – men som aldrig har været online og dermed ikke er beskrevet eller tematiseret nogen steder. Det er faktisk vendt på hovedet på min telefon, og jeg har intet gjort for at gøre det lettere for Google. Men det snød på ingen måde Google:

Udfyld formularen nedenfor, så tager jeg kontakt til dig - og hjælper dig med netop dit behov.

Kontakt

Kontakt

Fornavn
Efternavn