Loadspeed

Hvorfor er hastighed så vigtig en faktor for mit website og for google?

Dine kunder begynder at forlade dit website, hvis det tager mere end 3 sekunder at indlæse. De tror simpelthen at der er noget galt og forsøger at finde et andet sted at købe den vare eller ydelse de leder efter.

Google lever af at levere en vare (søgeresultater) til deres kunder. Ligesom alle andre vil de gerne levere en god vare. Så tager dit site lang tid at indlæse, forsvinder nogle af kunderne tilbage ud og laver en ny søgning. Når de går ind på din side og hopper ud igen, sender de et signal til google om at din side ikke leverede det de efterspurgte. Det skriver google bag øret og har i mente næste gang en anden laver samme søgning: "Åh ja, de sidste som søgte efter dette, var ikke tilfredse med de fandt på denne side. Så lad os prøve at give dem en anden side". Og sådan forsvinder din langsomme side længere og længere ned i dyndet …

Lidt data

Her følger en graf fra Pingdom.com som viser den gennemsnitlige BounceRate* og PageViews **sammenlignet med LoadTime***. BounceRaten stiger betragteligt ved 3 sekunder og op.

Så det er den tid du skal holde dit site under ...

 

 

https://tools.pingdom.com og https://gtmetrix.com kan man teste sit website og få en masse gode råd. Samme gør sig gældende hvis man bruger Google Chrome som browser. Tryk F12 og vælg "audits" i consolen.

Men hvad er det som gør forskellen?

Jeg har testet to sites; mit eget og en kundes. Vi har samme udbyder af webhotel, bruger begge samme CMS - men så ophører sammenligningen også. Jeg kører nemlig med et stramt kodet design uden fancy features, og kunden har et lidt ældre website som er sammensat af en masse små dele og med mange forskellige kodere bag.

 

Mit websites data fra Pingdom Tools:

Min kundes site i Pingdom Tools:

Kundens site laver 69 forespørgsler som der skal ventes på. Det fylder 864,7 KB og tager 6.62 sekunder at indlæde. 7 sekunder lyder af ingenting, men tæl dem lige højt for dig selv med lukkede øjne .... 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - klar ...

 

* BounceRate eller afvisningsprocent er defineret som antallet af besøgende, der forlader dit website uden at besøge andre sider på dit website.

** PageViews er antallet af sidevisninger, uden hensyntagen til brugeren. En bruger kan således godt have flere PageViews i en session.

*** LoadTime er tiden det tager fra kunden klikker på din adresse, til din side er færdigt loadet. Det diskuteres hvilken slags tid der rent faktisk er den gældende: TimeToInteractive, som indikerer at nu kan kunden interagere med din side. Eller FirstMeaningfullPaint hvor siden fremstår indlæst, uden at billeder, videoer og andre dynamiske elementer er færdiglæst. LoadTime på GTMetrix og Pingdom er til alt indhold er indlæst.

 

Har du udfordringer med hastighed på dit website?

Udfyld formularen nedenfor, så tager jeg kontakt til dig - og hjælper dig med netop dit behov.

Kontakt

Kontakt

Fornavn
Efternavn