HTTPS / SSL

Har i endnu ikke skiftet til HTTPS / SSL så er det et projekt i bør prioritere allerede i indeværende kvartal.

Google lægger ikke skjul på at HTTPS / SSL er en ranking faktor - og det bør være tydeligt for enhver at det modsatte, at fortsætte på Hyper Text Transfer Protocol som er den "usikre" måde at sende og formatere data på, vil koste både placeringer og dermed trafik. Men det vil også skabe utryghed hos jeres kunder.

Søger jeg på "forsikring " skal jeg helt over på side 4 på søgeresultatsiden før jeg finder et resultat som ikke kører med HTTPS / SSL. Det skyldes to ting: Alle de store er skiftet - og at google (kort fortalt) prioriterer sider med HTTPS / SSL højere end dem uden.

Og hvem vil give ens kunder denne førstehånds oplevelse:

 

"ikke sikker" - ikke den bedste oplevelse for en kunde ....

Men skal vi ikke bare trykke på en knap?

Nej! At skifte til HTTPS / SSL er desværre ikke bare et tryk på en knap. HTTPS er en anden protokol end HTTP, ligesom https://alsvik.dk og https://www.alsvik.dk er to forskellige adresser. Det kan virke ligegyldigt og unødvendigt ukompliceret, men laver man skiftet forkert vil man opleve fejl som fx at have duplikeret indhold, unødige redirects og skift mellem HTTP og HTTPS som forvirrer google - og dermed koster placeringer ....

Processen bør altid starte med en total gennemgang af eksterne ressourcer. HVad

Før HTTPS
Før i skifter til HTTPS bør i beslutte hvilket SSL certifikat i vil installere. Invester gerne i et certifikat med høj tillid og gerne med længere løbetid end 1 år. advance.

Skiftet
Køb certifikatet, installer og tjek certifikatet, fix mixed indhold, lav redirects og tjek 3. parts integrationer.

Efter skiftet
Tjek hele sitet for nye issues som kan være forrsaget af skiftet. Sæt sitet til altid at benytte HTTPS.

Mere
Hvis du vil være klassens duks, så fix yderligere udfordringer og optimer sikkerheden yderligere. Måske det er nu i skal aktivere HTTP2 og opgradere PHP osv.

Fakta om udvidede søgeresultater: I følge en undersøgelse af Sistrix, er mere end 60% de udvidede søgeresultater fra sider med HTTPS / SSL. Det drejer sig om Knowedge Graphs, Featured Snippets, Answer Boxs, News Box, Image Gallery og Maps Box.  Så det er en kæmpe ulempe ikke at skifte til HTTPS / SSL ....

Har du endnu ikke skiftet til HTTPS/SSL?

Udfyld formularen nedenfor, så tager jeg kontakt til dig - og hjælper dig med netop dit behov.

Kontakt

Kontakt

Fornavn
Efternavn